1r Concurs de textos breus de dramatúrgia

Bases del Concurs

El projecte Breus de Sant Andreu vol impulsar la creació escènica entre dramaturgs novells mitjançant un concurs d’obres de teatre breus inèdites que seran representades a l’antiga fàbrica Fabra i Coats durant el mes de juliol del 2023.

Premis

4 guanyadors
(10% del total recaptat durant els dies de la representació per cada text escollit)

Termini d’admissió​

El termini per presentar els textos és del 21 de març al 31 de març del 2023. Qualsevol text lliurat fora d’aquestes dates no optarà al concurs.

Aquesta proposta també vol posar en valor la tradició teatral de Sant Andreu a través de la participació de quatre companyies arrelades al barri i amb una llarga trajectòria: Sant Pacià Teatre, Grup Teatral Antifaz, Clip Teatres i Forat Sense Fons de l’Ateneu de Sant Andreu.

Aquestes bases tenen com a objectiu regular la selecció de textos teatrals breus.

Criteris d’Admissió
  1. Les obres han de ser escrites en català i han de ser textos originals. Això vol dir que no poden haver estat premiades a cap altre concurs ni tampoc s’hauran representat abans en públic.
  2. Les peces han de poder ser representades per un màxim de quatre actors i/o actrius. Els textos han de correspondre a aquest repartiment.
  3. Els textos representats no poden superar els 15 minuts.
  4. Cada autor o autora hi pot participar amb un únic text.
Destinataris

Aquesta convocatòria vol ser una oportunitat pels dramaturgs que s’inicien en el sector. Així doncs, els autors ja professionals en el circuit teatral no es podran presentar.

Premis

Els textos escollits seran premiats amb la posada en escena i una dotació econòmica corresponent al 10% del total recaptat durant els dies de la representació. Aquest import està sotmès als impostos o retencions vigents segons la llei.

Selecció

El jurat seleccionarà un màxim de quatre textos.

El jurat estarà format per 5 persones, un representant de cadascuna de les quatre companyies que co-organitzen el projecte i un cinquè membre, que a més serà el president d’honor. El president d’honor del jurat serà una persona vinculada a Sant Andreu i amb una trajectòria professional en el món de la creació i les arts escèniques.

El dictamen del jurat s’anunciarà durant la setmana del 22 al 26 de maig del 2023. El resultat es publicarà a la web (www.breussantandreu.com) i a través de les xarxes socials de Breus Sant Andreu. També es comunicarà a les persones seleccionades per correu electrònic.

Posada en escena

La producció i assaig de les obres seleccionades començarà al mes de juny i s’allargarà fins a l’estrena els dies 19, 20 i 21 de juliol. La posada en escena del text estarà dirigida per quatre directors diferents, un de cadascuna de les quatre companyies que participen en l’organització. El director s’encarregarà de l’elecció dels intèrprets, la posada en escena i l’atrezzo. Establirà el calendari d’assaigs dins els terminis marcats per l’organtizació. Les possibles adaptacions del text, així com la participació o no de l’autor durant els assajos haurà de ser acordada per les dues parts.

Interpretació i acceptació de les bases

Qualsevol dubte que pugui sortir en relació amb la interpretació d’aquestes bases el resoldrà l’organització.
La participació a la convocatòria implica l’acceptació de les bases i de la resolució del jurat.

Descarrega't les bases del concurs
Inscripció
Les persones que desitgin participar en aquesta convocatòria hauran d’enviar dos documents en format PDF a l’adreça:

texts@breussantandreu.com

Els documents han d’incloure la següent informació:

Document 1:
-Nom i cognom
-DNI escanejat
-Dades de contacte: telèfon, mail i adreça postal
-Títol de l’obra
-Declaració signada donant fe de l’autenticitat del text

Document 2:
-Títol de l’obra i text sense signar
Amb la col·laboració de

El projecte Breus de Sant Andreu neix amb la voluntat d’impulsar la creació escènica entre dramaturgs novells mitjançant un concurs de textos breus de teatre.

Envia'ns un email
Troba'ns a les xarxes